Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2
Wątek zamknięty
Liczę na to, że w kończy otrzymamy jednoznaczną odpowiedź.
Liczę na to, że w kończy otrzymamy jednoznaczną odpowiedź.
Ja również mam taką nadzieję. Podkreśliłem osobiście panu Scharfschuetze, że zwlekanie z wydaniem oświadczenia może przynieść więcej szkody niż pożytku.
على نشار
Niestety, ale wygląda na to, że strona trizondalska nie chce się dogadać. Właśnie zauważyłem, że na forum Trizondalu pan Scharfschuetze opublikował fragmenty naszych prywatnych rozmów, oczywiście o niczym mi nie mówiąc. Zrobił to w sugestywny sposób, twierdząc, że szantażowałem pana prezydenta.
Trizondal cały czas chce "zabrać to, co wybudował na wyspie", nie precyzując, o co dokładnie chodzi i nie przedstawiając żadnych dokumentów potwierdzających, że cokolwiek wybudowali na wyspie. Mieszkańcy Trizondalu sugerują nawet, by "wysadzać w powietrze" wszystkie zabudowania, które rzekomo powstały na ich koszt.
Coraz poważniej skłaniam się do tego, by - nie zwlekając, w obawie o utratę wyspy - wydać nakaz opuszczenia Damakpuru przez trizondalskich osadników. Niestety, pomimo moich apelów o pokojowe porozumienie się, strona trizondalska poczyniła wobec nas pewne wątpliwe posunięcia.
Edit: Dodam, że w dalszym ciągu nie ma rzeczonego oświadczenia ws. obecności wojsk.
على نشار
Przyjaciele,
Stosowne działania zostały, za zgodą p. Przewodniczącego, podjęte. Jestem zwolennikiem rozwiązania dyplomatycznego, ale nie za wszelką cenę. Niepokojące zapowiedzi władz Trizondalu co do planów demontażu i wywózki, a nawet niszczenia elementów infrastruktury publicznej na wyspie Damakpur są przyczyną dla której siły OGN, które dla uniknięcia niepotrzebnych zadrażnień nie stacjonowały na wyspie, wkroczyły na nią dla zabezpieczenia porządku i majątku publicznego.
Dyplomacja nie może obejmować ekonomicznego i politycznego szantażu, który, co należy pamiętać, obejmuje również śmieszne sugestie, jakoby Damakpur miał uzyskać nie zależność lub zostać wcielony do Trizondalu. Z Trizondalem nie powinniśmy negocjować w sytuacji, kiedy podważana jest suwerenność Kukrii nad wyspą Damakhpur.
Osobiście najbardziej mnie odstrasza wyjątkowo ordynarny język co poniektórych decyentów trizondalskich, gdy wypowiadają się na temat Kukrii i Damakpuru. Niestety, nie wróży to dobrze pokojowym negocjacjom.
على نشار
Jako przedstawicielka Wspólnoty Harabów i Serapelów proponuję, by ci z Trizondalczyków, którzy chcą zostać na wyspie i stać się obywatelami Kukrii, mogli to zrobić. Wielu z nich popiera działania Komisji Likwidacyjnej i chce żyć w nowym, społecznie sprawiedliwym, państwie.
(-) babcia Imelda
Jako przedstawicielka Wspólnoty Harabów i Serapelów proponuję, by ci z Trizondalczyków, którzy chcą zostać na wyspie i stać się obywatelami Kukrii, mogli to zrobić. Wielu z nich popiera działania Komisji Likwidacyjnej i chce żyć w nowym, społecznie sprawiedliwym, państwie.
Osobiście nie miałbym nic przeciwko ich pozostaniu, jednak obawiam się tego jako pewnego zagrożenia i punktu zapalnego - nie dlatego, że mieliby być potencjalnie nielojalni, ale dlatego że Trizondal może ich traktować instrumentalnie jako pretekst do wtracania się w nasze sprawy wewnętrzne i do szkalowania nas na forum międzynarodowym.
I tak musimy przygotować się na ewentualną antykukryjską propagandę, np. na rzekomych Kukryjczyków uciekających do Trizondalu, na tzw. "niepodległą kukrylę mniejszą" etc.
على نشار
Szanowne Członkinie, Szanowni Członkowie Rady,
Ruszyła machina propagandowa: http://dalmencja.weebly.com/goniec-dalm … c-narracji
Majstersztyk manipulowania informacjami...
(–) Mehmet Saraj
Członek Socjalistycznej Partii Kukrii
Strony: Poprzednia 1 2
Wątek zamknięty