Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Przyjaciele,
Chciałbym poinformować, że na podstawie mało czytelnych wersji które odnalazłem dokonałem rekonstrukcji dawnego symbolu (godła?) Związku Kukryjskiego.
Z tego co rozumiem, smoki mają reprezentować Kukriów, koguty - Albijczyków, a noże - Wyspy Kukrylskie.
Przy okazji, ciekawostka: w realnym Nepalu lud Ghurków używa noży kukri. U nas lud Kukriów używa noży ghorka. Ktoś chyba nie miał najbogatszej wyobraźni xD
Wygląda jak jeden z haftów mojej babci
Ktoś od nas to projektował czy dostaliśmy to w "prezencie" od kolonialistów?
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
Mniejszość Surmijska
Niezależny kandydat do Zgromadzenia Ludowego z listy Partii Wiary
Cóż, z tego co rozumiem w okresie "Wspólnoty Kukryjskiej" pod auspicjami Wolnej Republiki Morvan nie było "nienarracyjnych" rdzennych mieszkańców tego terytorium, więc zapewne był on autorstwa któregoś z Morwańczyków - zapewne Michała O'Rhady, bo z tego co pamiętam to on robił większość grafik dla WRM.
Mam taki nóż w kuchni. Używam go do oprawiania zwierząt. Ostatnio jak zrobiłam schabowe to czuć było w całej klatce schodowej i nawet listonosz się skusił.
(-) babcia Imelda
Mam taki nóż w kuchni. Używam go do oprawiania zwierząt. Ostatnio jak zrobiłam schabowe to czuć było w całej klatce schodowej i nawet listonosz się skusił.
Gdyby schabowe były halal, to i ja bym się skusił.
على نشار
Jeśli mnie pan odwiedzi to zrobię bitki wołowe
(-) babcia Imelda
Strony: 1