Nie jesteś zalogowany na forum.
Przyjaciele,
Niepokoję się długim brakiem formalnej odpowiedzi na naszą deklarację niepodległości. Czyżby Demokracja Surmeńska - mimo deklarowanej nazwy - chciała nas pozbawić prawa do samostanowienia? Czy noszą się z zamiarem inwazji i aneksji Kukrii do Surmenii? Czy mamy zacząć się zbroić i przygotowywać?
Z chęcią usłyszałbym jakieś uspokajające wieści.
Jestem w kontakcie z Archontem Demokracji Surmeńskiej i z surmeńskim społeczeństwem. Wysyłam noty dyplomatyczne, informując Surmeńczyków o tym, że nie chcemy z nimi wojny.
Surmeńczycy nie wydają się być wrogo nastawieni do nas, potrzebują raczej czasu, by przyjąć do wiadomości, że Kukria ogłosiła niepodległość.
Obecny Archont Surmenii zasięgnął nawet opinii u mieszkańców Surmenii. Z ankiet wynika dobitnie że Surmeńczycy albo chcą uznać nasze państwo bezwarunkowo, albo pod pewnymi warunkami.
Oczywiście zdarzają się też głosy nam nieprzychylne lub wrogie ale to kompletna mniejszość która ginie w ogólnej, godnej pochwały postawy, by Surmenia oddała nam Kukrię, tj. uznała, że jesteśmy niepodlegli.
Ja wierzę w to, że z Surmeńczykami można się pokojowo dogadać. Będę wnioskował, by Kukryjska Rada Narodowa zdecydowała się na negocjacje ze stroną surmeńską.
على نشار
Cieszy mnie pozytywna postawa społeczeństwa i władz Surmeńskich. Panie Singh, myślę, że obejdzie się bez burd i zbrojeń ;-)