Nie jesteś zalogowany na forum.
Cześć, mam na imię Martin, dopiero się zapisałem i staram się ogarnąć o co w tym chodzi
teraz zauważyłem, że wszyscy są zapisani pod innymi imionami, czy trzeba zmienić na inne? wiedziałem ,ze są różne typy, więc chciałbym zapytać jakie było dobre, powinienem się nazwać Martinullah albo coś?
Przydałoby się parę informacji jak się w to "gra", bo nie jest to chyba takie proste
Martin Amanullah z Lufhy
Członek Partii Wiary
لا إله إلا الله محمد رسول الله وعلي ولي الله
Mikronacje nie są grą, a przynajmniej nie w standardowym rozumieniu tego słowa.
/-/ Vladimir markiz von Lichtenstein,
lord lingwista Królestwa Teutonii, pan na Abvienolheim
To jż zdażyłem ogarnąc ,dlatego napisałem grać w cudzysłowie
Widzę, że sa nie tylko arabskie czy islamskie imiona i nazwiska w Kukrii, to dobrze, nie będę sie aż tak wyróżniał
Martin Amanullah z Lufhy
Członek Partii Wiary
Z tego, co ja wiem o Kukrii, nie żyją w niej tylko osoby wyznania muzułmańskiego, ale również chrześcijanie i buddyści. Kukria to kraj wielu narodów, języków, kultur i wyznań.
A jak w to "grać"? To mikronacja, czyli symulacja państwa i społeczeństwa. Kukria dopiero się formuje, ale z pewnością, gdy odpowiednie prawo zostanie przyjęte, odbędą się wybory etc. etc. etc. W mikronacjach może Pan być tym, kim chce. Politykiem, działaczem kultury, religijnym przywódcą, dyplomatą.
/-/ Vladimir markiz von Lichtenstein,
lord lingwista Królestwa Teutonii, pan na Abvienolheim
Salam Bracie!
Przepraszam, że z opóźnieniem, ale w imieniu Kukryjskiej Rady Narodowej, tymczasowego organu władzy w Republice Kukrii, witam Cię w naszych granicach
Co do imienia - różne są stosowane, w zależności od Wspólnoty religijno-etnicznej do której poszczególne osoby przynależą. Kukria składa się aż z 5 wspólnot - Kukryjskiej, Pahasztuńskiej, Albijskiej, Surmijskiej i Harabsko-Serapelskiej. Tylko w przypadku Kukryjskiej i Pahasztuńskiej stosowane są imiona (i nazwiska) z szeroko pojętego kręgu "islamskiego" (szeroko, bo obejmuje bardzo różne kultury i języki). Pozostałe wspólnoty mają swoje języki i zasady - Albijczycy imiona o pochodzeniu celtyckim, Surmijczycy - grekosłowiańskim, wedle zasad sformułowanych w Surmenii a Harabowie i Serapelowie... w sumie to nie wiem, nie ma chyba sprecyzowanych zasad i źródeł ;-) Zresztą - wcale nie musi Brat zmieniać imienia czy nazwiska w związku z wyborem tej czy innej wspólnoty, bo nie ma takiego obowiązku.
Jeżeli chodzi o działanie w Kukrii to co napisał Brat Vladimir, gość z Sarmacji, jest jak najbardziej prawdziwe - może się Pan zając polityką, dziennikarstwem, sportem, kulturą - co tylko się Panu wymyśli.
Cóż, jeżeli chodzi o Harabów i Serapelów, to inspirację czerpię z Filipin.
(-) babcia Imelda
My, Kukriowie, czerpiemy głównie z języka albańskiego, z pojedynczymi naleciałościami z hindi, urdu i perskiego.
(–) Mehmet Saraj
Członek Socjalistycznej Partii Kukrii
Witamy w Kukrii! Zapraszam do wspólnoty surmijskiej - kontakt na PW
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
Mniejszość Surmijska
Niezależny kandydat do Zgromadzenia Ludowego z listy Partii Wiary
Hej, przez weekend nie zaglądałem teraz dopiero mam okazję - dzieki za miłe powitania wszystkim
W kwesti imienia postawię na formę mieszaną proszę o zmianę danych na Martin Amanullah, w ten sposób będzie bardziej klimatycznie
Martin Amanullah z Lufhy
Członek Partii Wiary
Serdecznie witam w Kukrii
(–) Mehmet Saraj
Członek Socjalistycznej Partii Kukrii
Witamy
Informacyjnie - zmieniłem awatar, z syna ex-szacha iranu na ex-prezydenta Iranu
Martin Amanullah z Lufhy
Członek Partii Wiary