Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Choć sama jestem raczej pokojową osobą i nie popieram konfliktów, w szczególności zbrojnych, nie mogę jednak nie zrelacjonować tego co się dzieje w Réalcie. Treść poniższa powstała w porozumieniu i przy wydatnym udziale p. Nasrallaha, żeby nie było wątpliwości że wchodzę w jego kompetencje bez podstawy. Dziękuję p. Nasrallahowi za udzielenie paru informacji do do kwestii wojskowych i poprawienie oczywistych błędów
W Réalcie miała miejsce uroczysta manifestacja, w której wzięło udział kilka tysięcy Albijczyków, którzy zgłosili się do służby w Ochotniczej Gwardii Narodowej. Wielu z nich to byli wojskowi, weterani oddziałów albijskich w Wolnej Republice Morvan. Choć Albijczycy - w przeciwieństwie do innych narodów Republiki - nie stworzyli swoich organizacji paramilitarnych, to do OGN zostali przyjęci zbiorowo, a weterani otrzymali potwierdzenie swoich stopni wojskowych.
Zgodnie z tradycją wojsk albijskich, stworzą oni Pułk Strzelców (alb. Isneac Réisimeid) w ramach 2 Brygady Piechoty, a także wejdą w skład innych jednostek i formacji.
Warto podkreślić, że w skład oddziałów albijskich wchodzą nie tylko etniczni celtowie, ale także żołnierze innych narodowości - zarówno Kukriowie jak i Samundyjscy osiedleńcy z okresu kolonialnego.
Co by nie było wątpliwości - potwierdzam w/w informacje jako wiążące w zakresie OGN
Podoba mi się albijskie umundurowanie
(–) Mehmet Saraj
Członek Socjalistycznej Partii Kukrii
Lubi Pan mężczyzn w spódniczkach?
Strony: 1