Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
إن شاء الله
Będę ubiegał się o mandat do ZL z ramienia Partii Wiary, Insza Allah.
Moje zdolności graficzne ograniczają się do painta, więc proszę o wyrozumiałość ;-)
Martin Amanullah z Lufhy
Członek Partii Wiary
لا إله إلا الله محمد رسول الله وعلي ولي الله
To ja mam też pytanie do Partii Wiary o program: jakiś konkretnie zmiany proponujecie w zakresie reformy administracyjnej? Które wspólnoty zostaną zniesione?
W chwili obecnej w skład kraju wchodzi 5 wspólnot - Kukryjska, Pahasztuńska, Albijska, Harabsko-Serapelska i Surmijska. Realnie podział mieszkańców, którzy się zadeklarowali jest taki: 4 - 2 - 1 - 1 - 1 (Nie liczyłem tych nowych mieszkańców którzy się nie deklarowali).
Rozwiązaniem jest połączenie niektórych wspólnot - ja osobiście preferowałbym zmniejszenie liczby do trzech, ale jestem otwarty na dyskusję. Jest kilka potencjalnych kombinacji: połączenie Pahasztuńskiej z Surmijską a Albijskiej z Harabsko-Serapelską, albo złączenie trzech najmniejszych w jedną - ale niczego nie chcę przesądzać. Cały proces legislacyjny w tym zakresie powinien toczyć się z udziałem przedstawicieli wspólnot.
W chwili obecnej w skład kraju wchodzi 5 wspólnot - Kukryjska, Pahasztuńska, Albijska, Harabsko-Serapelska i Surmijska. Realnie podział mieszkańców, którzy się zadeklarowali jest taki: 4 - 2 - 1 - 1 - 1 (Nie liczyłem tych nowych mieszkańców którzy się nie deklarowali).
Rozwiązaniem jest połączenie niektórych wspólnot - ja osobiście preferowałbym zmniejszenie liczby do trzech, ale jestem otwarty na dyskusję. Jest kilka potencjalnych kombinacji: połączenie Pahasztuńskiej z Surmijską a Albijskiej z Harabsko-Serapelską, albo złączenie trzech najmniejszych w jedną - ale niczego nie chcę przesądzać. Cały proces legislacyjny w tym zakresie powinien toczyć się z udziałem przedstawicieli wspólnot.
Zawsze można potraktować Wspólnoty jako rzecz osobną od podziału administracyjnego. Osobiście proponowałbym podział administracyjny na Kraje/Stany które są różnorodne etnicznie ale mają wspólną historię. W ten sposób istniałyby trzy jednostki administracyjne w skład których wchodziłyby więcej niż jedna Wspólnota.
Moja propozycja:
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
Mniejszość Surmijska
Niezależny kandydat do Zgromadzenia Ludowego z listy Partii Wiary
Ogłaszam swoją gotowość do demokratycznego boju o Silną Kukrię!
Siostry i Bracia,
Również i ja chciałbym wyrazić swoją gotowość do startu w wyborach do Zgromadzenia Ludowego jako kandydat niezależny z listy Partii Wiary.
Jestem chrześcijańskim konserwatystą tak więc wiele punktów programu Partii Wiary jest zbieżnych z moimi osobistymi przekonaniami.
Jeżeli Przewodniczący Partii wyrazi na to zgodę to przedstawię swój plakat wyborczy.
ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
Mniejszość Surmijska
Niezależny kandydat do Zgromadzenia Ludowego z listy Partii Wiary
Oczywiście potwierdzam, w związku z wyrażoną wolą p. Prokopisa będzie on startował jako kandydat bezpartyjny z listy Partii Wiary. Serdecznie dziękuję mu za przyjęcie naszej oferty i wyrażam nadzieję, że razem zbudujemy sprawiedliwą i moralną Kukrię.
Wiadomość dodana po 52 s:
I dodając - pełną listę kandydatów ogłosimy dziś wieczorem w formie plakatu.
Trochę z opóźnieniem, za co przepraszam, ale prezentuję ulotkę z kandydatami Partii Wiary do Zgromadzenia Ludowego oraz na Prezydenta.
Przypominam też, że kampania trwa - liczę na pytania, również od członków Partii Socjalistycznej niech zaistnieje trochę debaty publicznej.
Strony: 1