Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Wątek zamknięty
Narodowa Komisja Wyborcza
Gjëdeti Vatani Komision
Nàisiùnta Olltoghchàin Commisiùn
الکمیسیون الملی للانتخابات
Komisjiôn Qumi ki Râsjiy
Νασιοναλνα Ιζβορνα ΑξιωμαWYNIKI WYBORÓW DO ZGROMADZENIA LUDOWEGO
1. Dane o frekwencji.
Uprawnionych do głosowania: 8
Oddanych głosów: 7
Frekwencja: 87,5%2. Głosy oddane na poszczególnych kandydatów.
a) pan HADI HOŽA (WSPÓLNOTA KUKRYJSKA; PARTIA WIARY) - 3 głosy,
b) pan MEHMET SARAJ (WSPÓLNOTA KUKRYJSKA; SOCJALISTYCZNA PARTIA KUKRII) - 2 głosy,
c) pan MARTIN AMANULLAH (WSPÓLNOTA PAHASZTUŃSKA; PARTIA WIARY) - 1 głos,
d) pan ALEXIS PROKOPIS (WSPÓLNOTA SURMIJSKA; BEZPARTYJNY, START Z LISTY PARTII WIARY) - 1 głos.3. Mandaty przyznane poszczególnym kandydatom.
a) pan HADI HOŽA (WSPÓLNOTA KUKRYJSKA; PARTIA WIARY) - 42 mandaty,
b) pan MEHMET SARAJ (WSPÓLNOTA KUKRYJSKA; SOCJALISTYCZNA PARTIA KUKRII) - 28 mandatów,
c) pan MARTIN AMANULLAH (WSPÓLNOTA PAHASZTUŃSKA; PARTIA WIARY) - 15 mandatów,
d) pan ALEXIS PROKOPIS (WSPÓLNOTA SURMIJSKA; BEZPARTYJNY, START Z LISTY PARTII WIARY) - 15 mandatów.4. Mandaty przyznane poszczególnym komitetom wyborczym.
a) Partia Wiary - 72% mandatów,
b) Socjalistyczna Partia Kukrii - 28% mandatów.Członkowie Narodowej Komisji Wyborczej:
(-) Ali Nišar
(-) Aisling Ó Malley
Narodowa Komisja Wyborcza
ذةدهتی وطنی کؤمیسیؤن
Nàisiùnta Olltoghchàin Commisiùn
الکمیسیون الملی للانتخابات
Komisjiôn Qumi ki Râsjiy
Νασιοναλνα Ιζβορνα Αξιωμα
Kiedy powstanie dział ZL na forum?
Halo? Administracja?
(–) Mehmet Saraj
Członek Socjalistycznej Partii Kukrii
Ja również czekam Wiwat Partia Wiary!
Martin Amanullah z Lufhy
Członek Partii Wiary
لا إله إلا الله محمد رسول الله وعلي ولي الله
Przyznaję, że wyniki trochę mnie zaskoczyły, mam nadzieję że Partia Wiary sprawdzi się w roli niemalże jedynowładzy.
Panie Nisar, prosimy nie utrudniać procesu organizacji władzy. Jeżeli brak czasu, mogę wspomóc w reorganizacji forum.
To czekamy na działania p. Singha.
Martin Amanullah z Lufhy
Członek Partii Wiary
لا إله إلا الله محمد رسول الله وعلي ولي الله
Rozmiar zwycięstwa Partii Wiary nie jest zaskoczeniem kiedy weźmie się pod uwagę absencję dwóch członków SPK w okresie wyborczym. Nawet te dwa głosy oddane na socjalistów zmieniłby radykalnie wynik wyborczy i zapobiegły zdobyciu przez PW większości zdolnej zmienić Konstytucję.
Biję się w pierś z tego powodu. Dziś jednak nie czas płakania nad rozlanym mlekiem. Przed opozycją 3 miesiące ciężkiej pracy, konsolidacji wokół silnego lidera oraz działań w kierunku stworzenia atrakcyjnej oferty dla wyborców. Jestem przekonany, że w kolejnych wyborach parlamentarnych SPK uzyska większość.
Strony: 1
Wątek zamknięty